Voetbalclub ontgoocheld nadat oppositie gemeenteraad verlaat en bouwvergunning niet kan worden goedgekeurd

De kantine van SC Out Hoegaarden

De bouw van een nieuwe voetbalkantine en kleedkamers voor voetbalclub SC Out-Hoegaarden zal nog niet voor morgen zijn. De bouwvergunning geraakte niet goedgekeurd op de gemeenteraad omdat de oppositiepartijen de zitting verlieten en ook enkele raadsleden van de meerderheid niet aanwezig waren. Daardoor kon er niet gestemd worden.

Heel wat leden van de voetbalclub waren naar de gemeenteraad gekomen en waren ontgoocheld, weet HNB.

De infrastructuur van de club dateert van 1981 en is aan vernieuwing toe.

Het dossier, dat al even aansleept, geraakt echter maar niet rond. De kosten voor de bouw bedragen intussen om en bij 2,5 miljoen euro waarvan de club een belangrijk deel voor haar rekening neemt omdat ze 40 jaar lang een jaarlijkse vergoeding zal betalen aan de gemeente.

Volgens de oppositie waren er te veel ongekende factoren en hadden sommigen de indruk dat de beslissing nogal hard en snel doorgeduwd werd door de meerderheid, zo weet HNB.

“We zijn zeer ontgoocheld en zeer ongerust nu deze beslissing opnieuw vertraging oploopt. We gunnen onszelf even de tijd om dit te verwerken, en gaan daarna kijken en overleggen hoe het nu verder moet. Tenslotte hartelijk dank aan de ongeveer 80 mensen die gevolg gaven aan onze oproep om aanwezig te zijn. Het bleek uiteindelijk het hartverwarmend hoogtepunt van de avond”, staat er te lezen op de website van de club.

De volgende gemeenteraad gaat door op 13 juni, benieuwd of het dan wel lukt.