Joran, die uit het leven stapte, krijgt eigen troostplek in Hoegaarden

Joran

In Hoegaarden werd een troostplek geopend voor Joran Steenwinckel (25 ) uit Hoegaarden wiens levensloze lichaam werd teruggevonden op 21 januari. De jongen verdween in de nacht van woensdag 18 op donderdag 19 januari. "Het is nog altijd pril en op sommige dagen gaat het goed, op andere dagen net iets minder. Maar dat is normaal", zegt zijn mama Heleen Donvil,

Het troostplekje is voor iedereen toegankelijk en staat achteraan het voedselbos, naast de vijvers van Hoegaarden waar Joran in de buurt werd gevonden werd.

“Hij hield van stilte en van de natuur. Daarom hebben we gisteren, op zijn verjaardag een mooi troostplekje aan hem gewijd, een plekje waar iedereen in alle rust dicht bij hem kan zijn. In het bijzijn van verschillende vrienden en familieleden werd zijn wondermooie rustbankje ingehuldigd dat vlak naast zijn eigen boom werd geplaatst. Dit troostplekje is voor iedereen toegankelijk en staat achteraan het voedselbos, naast de vijvers van Hoegaarden”, luidt het op sociale media.

“We hopen uit de grond van ons hart dat iedereen het bankje met eerbied en respect zal blijven behandelen. Stilte… meer is er niet nodig”, gaat het verder.

Omdat Joran niet begraven is, is er niet echt een vaste plaats voor vrienden en familie om even naartoe te gaan. Daarom besloten we om op deze plaats een troostplaats te maken. Hier hopen we toch dat zijn vrienden of familie even kunnen samenkomen, praten, en denken aan Joran. Het boompje dat er staat, is een boompje vanuit onze tuin, dat is nu zijn boom”, zegt zijn mama die, ondanks de ellende, toch even kon genieten van het moment.

“Het was echt een pracht moment, met vrienden en familie, zelfs de regen bleef uit. We hebben een leuke receptie gehad met een glaasje, net zoals hij het had gewild."

We wensen de familie en nabestaanden nogmaals veel sterkte.

Lees meer over