Help jij Kyara Keunen (Cycling Team Glabbeek) aan “Miss Flandrienne 2022”-kroontje?

Kyara Keunen

De 18-jarige Kyara Keunen is één van de vijf finalisten en maakt dus kans om Miss Flandrienne 2022 te worden. De jongedame woont in Paal, maar rijdt o.m. bij Cycling Team Glabbeek.

“In het magazine van de Vlaamse Wielrijdersbond las ik een aankondiging van deze verkiezing”, vertelt een enthousiaste Kyara. “Ik was meteen verkocht. Dit zou écht iets voor mij zijn en stelde me dan ook meteen kandidaat.”

Inmiddels zijn alle kwalificaties achter de rug en stootte zij door tot de top vijf. Via een exclusieve en professionele fotoshoot werden de finalistes voorgesteld in het magazine van de VWB. Blijft nu de vraag wie er gedurende één jaar de titel van leukste, sympathiekste en sportiefste fietsende dame van Vlaanderen mag dragen? Al wil het oog natuurlijk ook wel wat…

Kyara: “Het is natuurlijk geen gewone missverkiezing, want zo is er bijvoorbeeld geen defilé. Het uiterlijk is wel belangrijk, maar dat geldt evenzeer voor de uitstraling en het sociale aspect ervan”.

Lees verder onder de foto
Kyara Keunen2

De organisatie van Miss Flandrienne, een initiatief van de Vlaamse Wielrijdersbond (VWB), wordt niet opgevat als de zoveelste klassieke missverkiezing, maar is origineel. Zeer belangrijk is natuurlijk dat de nieuwe miss een hart voor wielrennen heeft. En daar hoef je bij Kyara niet aan te twijfelen. Sinds haar tiende is Kyara lid van Triatlonclub Go Like Hell. Alsof dat nog niet genoeg is, nam ze deel aan ‘Zij aan Zij’, een project van Cycling Vlaanderen om het dameswielrennen bij een breder publiek bekend te maken en zo ook meer meisjes op de fiets te krijgen. Zo kwam Kyara dan ook terecht bij Cycling Team Glabbeek, waar heel veel aandacht gaat naar het dameswielrennen.

“Ik fiets ontzettend graag”, aldus Kyara. Al is dat misschien nog zacht uitgedrukt. “Het klinkt misschien vreemd, maar als ik door de week op kot ben, mis ik mijn fiets”, zegt de sportieve jongedame die in augustus toegelaten werd tot de Koninklijke Militaire School waar ze een opleiding tot officier volgt.

Lees verder onder de foto
Kyara Miss Flandriennne

Nu er nog vijf finalistes overblijven, ligt alles in handen van het publiek. De kandidate met de meeste mail-stemmen, haalt het. Voor de officiële bekendmaking van “Miss Flandrienne 2022” is er spijtig genoeg nog geen datum wegens de corona-maatregelen.

Je kan Kyara Keunen steunen door tegen ten laatste zondag 20 februari een mailtje te sturen met als onderwerp ‘Miss Kyara’ naar missflandrienne@vwb.be.

Lees meer over