Niet langer zeuren dat je het niet wist

17 februari 2021 | 16u52 | Gepost door rik.poulman@te…
sluikstorten
Het stadsbestuur van Zoutleeuw zet zich in voor actieve en efficiënte handhaving van het omgevingsbeleid en doet daarvoor een beroep op gemachtigde verbalisanten.

In een dichtbevolkt Vlaanderen is het voor iedereen prettig wonen als iedereen zich aan de regels houdt. Dat was vroeger niet altijd het geval en een enkele decennia geleden werd al eens een en ander door de vingers gezien. Intussen zijn de regels verstrengd. Niettegenstaande zijn er nog steeds personen die menen dat ze de dans wel zullen ontspringen.

“Wij wensen in te zetten voor een actieve en efficiënte handhaving van het omgevingsbeleid”, zegt het stadsbestuur, “en daarvoor gaan wij een beroep doen op de gemachtigde verbalisanten en intergemeentelijke toezichthouders van Interleuven. Het is belangrijk voor het parket om prioriteiten te leggen.”

Voortaan gaat er bijzonder aandacht naar reliëfwijzigingen waarbij de waterhuishouding verstoord wordt, het opsplitsen van woningen, het verwijderen van kleine landschapselementen, niet vergunde zonevreemde activiteiten, sluikstorten, afvalverbranding en het niet naleven van voorwaarden opgelegd in een vergunning.

Het handhavingsbeleidsplan dat naast de visie, doelstellingen en prioriteiten ook de methodiek, de samenwerking, het tijdselement en de evaluatie omvat, wordt besproken op de gemeenteraad van donderdag 25 februari.

Voor elke inwoner van Zoutleeuw mag het duidelijk zijn dat wanneer hij/zij zich niet aan de regels houdt, achteraf niet moet zeuren. Een verwittigd persoon is er twee waard.

Lees meer over