OCMW steunt kwetsbare groepen en lokale handelaars met Tremelobon

24 november 2020 | 12u05 | Gepost door connyjuste@yahoo.com
De gemeentelijke waardebon
Het OCMW van Tremelo schenkt waardebonnen aan kwetsbare groepen in de gemeente om deze te besteden bij lokale handelaars. Op die manier worden twee groepen gesteund die het tijdens de coronacrisis moeilijk hebben.

De OCMW van Tremelo ontving subsidies ter waarde van 19.334 euro met als doel kwetsbare groepen in de gemeente en lokale handelaars te steunen. Deze subsidie zal uitgekeerd worden in de vorm van waardebonnen, de Tremelobon.

Deze waardebonnen zullen worden verdeeld onder cliënten van de sociale dienst, personen en gezinnen met een actief hulpverleningsdossier, cliënten thuiszorg met een beperkt inkomen en inwoners met sociaal tarief Pimpernel en dienst onthaalouders ontvangen. Zij hebben één jaar tijd om ze te besteden bij lokale handelaars.

De geschenkbon is een betaalmiddel met een waarde van 5,00 - 10,00 of 20,00 euro. De verdeling zal gebeuren afhankelijk van het feit of de gezinnen al dan niet in begeleiding zijn bij de sociale dienst van het sociaal huis:

• Niet in begeleiding: forfaitair bedrag van 75,00 EUR per huishouden (adres)

• In begeleiding: leeftijdsgebonden en afhankelijk van de gezinssamenstelling en minstens 75 euro per huishouden (adres): Meerderjarig persoon 50 euro; Minderjarig persoon 25 euro; Alleenstaande ouders 10 euro extra per inwonend minderjarig kind (minstens 50% in co-ouderschap)

Lees meer over