Nieuwe verstrenging bezoekregeling RZ Tienen

23 november 2021 | 16u12 | Gepost door rik.poulman@te…
Tienen ziekenhuis
Het aantal covid-patiënten in RZ Tienen blijft stijgen. Vandaag worden er 19 covid-patiënten verzorgd, waarvan er 2 op Intensieve Zorgen liggen. Daarom is het ziekenhuis genoodzaakt om voor de tweede keer in twee weken tijd haar bezoekregeling aan te scherpen.

“Voortaan kunnen opgenomen patiënten nog maar van één vaste persoon bezoek krijgen” vertelt algemeen directeur dr. Hans Struyven. “Bovendien beperken we ook het aantal contacten door slechts op drie dagen bezoek toe te laten: dinsdag, donderdag en zondag. Dat is een beslissing die we niet graag nemen, maar de situatie dwingt ons er toe. Er blijft wel een aparte bezoekregeling behouden voor onze afdelingen Pediatrie, Neonatologie en Materniteit. Ook patiënten in palliatieve situaties kunnen vaker bezoek ontvangen in samenspraak met de behandelende arts”.

Medewerkers in isolatie

Naast de verstrengde bezoekregeling bouwt het ziekenhuis ook verschillende activiteiten af. “We stellen niet-urgente ingrepen uit waar mogelijk” gaat dr. Struyven verder. “Enerzijds omdat we genoeg bedden moeten vrijhouden voor covid-patiënten maar anderzijds ook wegens personeelstekort. Verschillende medewerkers zitten in isolatie waardoor we handen te kort komen op drukbezette afdelingen. Bovendien openden we zopas een tweede mini-cohorteafdeling. Ook daar is extra personeel voor nodig. Een afbouw van geplande activiteiten kan aan die nood tegemoetkomen. De raadplegingen in het ziekenhuis blijven wel gewoon doorgaan en patiënten waarvan de ingreep uitgesteld wordt, worden gecontacteerd door een medewerker van ons ziekenhuis. Ik benadruk graag dat ons ziekenhuis een veilige plek blijft en patiënten dezelfde goede zorgen krijgen als voorheen en doe dan ook een oproep om consultaties of ingrepen in geen geval op eigen initiatief af te zeggen.”

Lees meer over