Opnieuw inbraken in Tielt-Winge en Bekkevoort

Inbraak

Zowel in Tielt-Winge als Bekkevoort waren er de voorbije dagen alweer dieven op pad. De politie ziet een stijging van het aantal inbraken in de regio.

Op woensdag 12 januari bemerkten eigenaars van een huis in Tielt-Winge dat dieven waren binnengedrongen in hun woning in de Tombergstraat.

Onbekenden slaagden erin om de woning, die nog gerenoveerd wordt, binnen te dringen door een raam aan de voorzijde stuk te slaan. Wat hun buit precies was, is onbekend.  Zowel de politie als mensen van het labo kwamen ter plaatse om de nodige vaststellingen te doen en een sporenonderzoek uit te voeren. 

In buurgemeente Bekkevoort was het op dinsdag 11 januari ook prijs. Rond 19 uur bemerkten de bewoners van een huis in de Heidestraat dat onbekenden zich toegang hadden willen verschaffen, door de achterdeur te forceren, maar er niet in waren geslaagd. De daders vertrokken er zonder buit. Ook hier werd een sporenonderzoek uitgevoerd.

“Proactief worden patrouilles naar de meest inbraakgevoelige buurten gestuurd om een oogje in het zeil te houden. Aan de inwoners wordt ook gevraagd om zeker mee te kijken en bij verdachte handelingen onmiddellijk te melden op het nummer 101”, zegt kopsschef Kurt Marcoen van de PZ Hageland.  

Lees meer over