Nieuwe huisartsenwachtpost voor dringende medische hulp in weekend en op feestdagen

Foto: Google Maps/Streetview

Voortaan kunnen inwoners van Tielt-Winge, Bekkevoort, Diest, Scherpenheuvel-Zichem en Aarschot, in het weekend en op feestdagen, terecht in een gloednieuwe huisartsenwachtpost voor dringende medische hulp.

Schepen van Welzijn van Tielt-Winge, Gert Van denstorme (cd&v) zetelt namens de gemeente in het bestuur van de Eerstelijnszone Demerland en vindt de komst van de nieuwe wachtpost goed nieuws. “Tot nu toe moest je bellen naar de huisarts van wacht, maar die hadden het vaak zo druk dat je erg lang moest wachten.  Met de huisartsenwachtpost zal er kunnen op gemikt worden om de patiënten sneller verder te helpen.”

Lees verder onder de foto. 

Lees gratis verder in onze app

Download gratis onze app om dit artikel verder te kunnen lezen,
beschikbaar voor Android en iOS.

Download in de App Store Ontdek het op Google Play
Gert Van denstorme
Schepen vandenstorme vindt de nieuwe wachtpost een goed initiatief.

Enkel open in weekend en op feestdagen

Inwoners die in het weekend of op feestdagen een dringend medisch probleem hebben, waarmee niet tot de eerstvolgende werkdag kan gewacht worden, moeten eerst bellen naar het  telefoonnummer 1733 om een afspraak te maken. 

Huisartsenwachtpost Demerland bevindt zich in de Langestraat 1B in Rillaar, achter Woonzorgcentrum Sint-Jozef. De wachtpost is enkel open in de weekends van vrijdagavond 19 uur tot maandagochtend 8 uur en op feestdagen vanaf de avond vóór de feestdag om 19 uur tot de ochtend na de feestdag om 8 uur.

Buiten de openingsuren van de wachtpost bel je overdag gewoon naar je eigen huisarts en tussen 19 uur en 8 uur naar 1733 voor de huisarts van wacht.

Meer info vind je op www.wachtpostdemerland.be 

Lees meer over