Diest is voortaan het mekka voor new-wavers, Sinner's Day komt naar de citadel

Sinner's day

De wintereditie van Sinner’s Day, een festival voor new-wavers, gaat vanaf volgend jaar door op de citadel in Diest. Inwoners van de stad krijgen bij aankoop van een ticket een extra ticket gratis. Op het podium staan, van 29 tot en met 31 oktober, onder andere The Jezus and Mary Chain, Echo & the Bunnymen en de punkband The Dead Kennedy’s.

It’s A Holiday in Cambodia, Just Like Honey en The Killing Moon zullen dus weerklinken op de citadel in Diest want de organisatoren van het festival zochten al langer naar een vaste uitvalsbasis en vonden die nu in Diest voor de wintereditie van het festival (in de zomer is er ook een editie, de laatste ging door in Oostende met onder andere Front 242 en The Neon Judgement op het podium), eerder waren er al winter-edities in Zolder en Hasselt.

Lees verder onder de foto. 

Sinner's Day
In Diest ontvangen ze vanaf 2022 heel wat bands uit de new-wave periode

Er komt nog meer schoon volk, namen volgen in oktober

Sinner’s Day is één van de frontspelers binnen de wereld van de new-wave, EBM, goth en punk en besteedt telkens veel aandacht aan de sterren van de jaren ’80 en ’90. De voorbije jaren haalden ze onder andere The Sisters of Mercy naar ons land, net als The Human League, PIL, The Stranglers en andere helden uit de new-wave periode. 

Op de site in Diest worden er, in 2022, twee podia gebouwd waarop ook The Alarm, The Undertones en Peter Hook (Joy Division/New Order) hun ding komen doen. Tel daar nog Belgische bands bij, zoals De Brassers (En toen was er niets meer) en Janez Detd, en je weet dat de eerste editie in Diest er eentje wordt waar de fans van zullen smullen. De organisatoren beloven trouwens nog 2 headliners bekend te maken in oktober.

Sinner's Day
Ook altijd aandacht voor Belgisch talent

Cadeautje voor Diestenaars

Inwoners van Diest krijgen een 2de ticket cadeau wanneer ze er eentje kopen, dat moeten ze dan wel doen voor 1 augustus. Het enige wat je hiervoor moet doen is je adres invullen bij de aankoop, de stad controleert nadien of de personen effectief in Diest wonen.

“Ook in Diest is de knaldrang duidelijk voelbaar”, zegt schepen van Cultuur en Toerisme Geert Cluckers. “We pakken in 2022 uit met nieuwe toffe initiatieven en evenementen. Met Sinner’s Day zorgen we voor een prachtige nazomer op onze citadel! Muziek uit de eighties en nineties door topbands zullen een breed publiek uit binnen- en buitenland aantrekken. Wij zijn er alvast klaar voor.”

Tickets zijn te koop via https://sinnersday.com/.

Alle info over de 1+1-actie voor inwoners van Diest is te vinden op www.diest.be/sinnersday.

Lees meer over