Katrien Houtmeyers nieuw boegbeeld van N-VA Leuven, Karel Mortier wordt voorzitter, Zeger Debyser fractieleider

1 April 2022 | 18u24 | Gepost door redactie
Katrien Houtmeyers

De Leuvense N-VA-leden kozen vanavond een nieuw afdelingsbestuur. Katrien Houtmeyers wordt het nieuwe boegbeeld van de lokale afdeling na het vertrek van Lorin Parys. Karel Mortier werd verkozen als voorzitter en Liesbeth Stroobandt als ondervoorzitter. Zeger Debyser wordt de nieuwe fractieleider in de gemeenteraad.

Katrien Houtmeyers: “Het plotse vertrek van Lorin Parys eerder deze week, was ook voor ons een grote verrassing. Maar het doet deugd de week alsnog te kunnen afsluiten met goed nieuws. Het fractievoorzitterschap was voor mij niet combineerbaar met mijn andere activiteiten, maar met Zeger Debyser hebben we een ervaren en kwalitatieve fractievoorzitter met veel dossierkennis. Zelf zal ik uiteraard mijn rol als kopstuk van de Leuvense N-VA afdeling spelen.”

Zeger Debyser: “Als vicefractievoorzitter nam ik deze legislatuur eigenlijk al heel wat taken in de gemeenteraad op mij. Met mijn aanstelling als fractievoorzitter zal er op dat vlak dus eigenlijk niet zoveel veranderen. Ik ben vooral blij dat we snel hebben kunnen schakelen. De Leuvense N-VA is allesbehalve een eenmanspartij, laat dat duidelijk zijn. We zullen de kritische stem van de Leuvenaar - tot spijt van wie het benijdt – dan ook onverkort blijven vertolken in de gemeenteraad én daarbuiten.”

De nieuwe voorzitter van N-VA Leuven is Karel Mortier, tot voor kort nog ondervoorzitter, een functie die dan weer wordt overgenomen door Liesbeth Stroobandt. Karel Mortier: “De voorbije tweeëneenhalf jaar was ik achter de schermen al nauw betrokken bij de werking van de afdeling en zette ik al mee de politieke lijn uit. De Leuvense politiek is dus geen onbekend terrein voor mij. Ik ben blij dat ik van de leden nu het vertrouwen krijg om dit werk als voorzitter verder te zetten. Het is alvast mijn ambitie om samen met de overige bestuursleden en onze mandatarissen in de gemeenteraad verder te gaan op de ingeslagen weg en trouw te blijven aan onze constructieve manier van oppositie voeren, met oog voor wat goed gaat, maar tegen de stroom in waar nodig.”

“Er liggen heel wat uitdagingen op ons bord, maar met dit vernieuwde bestuur, een mix van ervaring en nieuw talent, kunnen we met vertrouwen de toekomst tegemoet kijken”, besluit Houtmeyers strijdvaardig. “De taken zijn mooi verdeeld en iedereen is erg gemotiveerd om als een hechte ploeg verder te werken richting 2024.”

N-VA Leuven

Lees meer over