VIDEO: Aanslag met brandbom in Aarschot, parket onderzoekt de zaak

22 April 2024 | 13u05 | Gepost door redactie
brandbom

Vlaams Belang Aarschot komt op haar sociale media met beelden van de brandbom die gisteren naar een woning werd gegooid in de stad. “Of er een verband is met eerdere aanslagen in het Antwerpse is niet duidelijk. Het onderzoek loopt”, zegt woordvoerster van het parket in Leuven, Ellen Durie. 

Deze blok bevat inhoud waarvoor je marketing-cookies moet toestaan. Cookie-instellingen aanpassen

Zaterdagnacht werd een aanslag gepleegd op een woning aan het Albert Renierplein. De melding kwam bij de politie binnen rond 4.30 uur, zo weet het parket in Leuven. De bewoners zouden niet aanwezig geweest zijn en ook het parket bevestigt dat er geen gewonden vielen. De verdachte vluchtte weg en is voorlopig nog niet gevat. 

DOVO, de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Leuven, de recherche van politiezone Aarschot, de brandweer, een branddeskundige en het labo kwamen ter plaatste voor de eerste vaststellingen.

Op de beelden, die Vlaams Belang nu verspreidde via sociale media, zijn meerdere vlammen te zien. Ook een foto, van wat later, toont de schade die werd aangericht. Details zijn er voorlopig niet bekend en het onderzoek loopt. “Vanuit de stad krijgen de speurders natuurlijk de volledige steun”, laat Aarschots burgemeester Bert Van der Auwera (Open Vld) weten. Bij Vlaams Belang vinden ze het vijf voor twaalf.  “We moeten er alles aan doen om Aarschot leefbaar te houden."

bomaanslag
De foto van na de aanslag toont de vernieling

Lees meer over