Linter steunt de verenigingen ook al hadden ze geen werking door corona

23 november 2021 | 16u34 | Gepost door christian.henn…
Linter gemeentehuis
De gemeenteraad van Linter keurde de subsidies goed voor 2022 aan het verenigingsleven ten belope van 80.254,34 euro. Men baseerde zich hiervoor op de subsidies van 2019.

“Het verenigingsleven is de smeerolie voor ons sociaal weefsel. De Corona – pandemie heeft zeer sterk ingehakt in de werking van de verenigingen, maar Linter wil kost wat kost vermijden dat het verenigingsleven zou verdwijnen. Vandaar dat wij een zware inspanning doen om dit fundament van de maatschappij levendig te houden.”, aldus burgemeester Marc Wijnants.

 De subsidies aan de gemeentelijke verenigingen dienen jaarlijks nominatief vastgelegd te worden door de gemeenteraad. De verdeling gebeurt op advies van de verschillende betrokken adviesraden. De dringende maatregelen in het kader van het beperken van de verspreiding van het coronavirus hadden  ook een impact op de vrijetijdssector en het lokale verenigingsleven. Binnen een aantal adviesraden worden de jaarlijkse subsidies uitgekeerd op basis van een werkingsverslag. Door de coronacrisis zijn heel wat werkingen stilgevallen en was het niet mogelijk om de subsidieverdeling op basis van een werkingsverslag uit te keren. Vandaar dat de gemeenteraad besliste subsidies uit te keren op basis van de subsidieverdeling van 2019.

In totaal wordt er 80.254 euro uitgekeerd, waarvan 9041 euro aan sportverenigingen, 63.713 euro naar jeugd, 4500 euro naar cultuur en 3000 euro naar Welzijn. Bij Jeugd zitten ook de reeds vroeger goedgekeurde subsidies voor de renovatie van lokalen.

Lees meer over