Voortaan na inventarisatie ook een belasting op verwaarloosde gebouwen en woningen in Hoegaarden

31 december 2021 | 15u10 | Gepost door christian.henn…
Schimmel op de muren

De gemeenteraad van Hoegaarden keurde  een aanpassing goed aan het reglement voor inventarisatie van verwaarloosde gebouwen en woningen en koppelde er meteen een belastingsreglement aan vast. Bij de inventarisatie komt nu een beschrijvend verslag.

‘Het is wenselijk op het grondgebied van de gemeente het beschikbare patrimonium voor woningen optimaal te benutten. Verwaarloosde gebouwen kunnen aan de hand van het reglement inventarisatie als verwaarloosd geïnventariseerd worden, zonder enig gevolg voor de eigenaar. Daarom is het aangewezen een heffing te koppelen aan de inventarisatie’, aldus de argumentatie van het bestuur.

“We hebben al een Hoegaardier uit zijn woning moeten halen omdat die gezondheidsproblemen had door schimmel. We hebben die persoon dan in één van onze noodwoningen geplaatst. Maar dan kan er toch niet zomaar iemand anders in die verwaarloosde woning intrekken. Vandaar nu de vastlegging van een belastingsreglement”, aldus schepen Filip Havet, voorzitter van het Bijzonder Comité.

Lees meer over