Voor derde week op rij actie op Gemeenteplein Hoegaarden

28 februari 2021 | 11u49 | Gepost door christian.henn…
Actie tegen psychisch leed
Voor de derde zondag op rij kwamen mensen op het Gemeenteplein van Hoegaarden actie voeren om aandacht te vragen voor het psychische leed van jongeren in deze coronatijden. Er was ook weer begeleiding door djembe spelers en er werd gezongen o.a. ‘Lean on me’, ‘Droom, Durf, Doe En Deel’, en ‘All of me’.

Nog drie zondagen actie

Ditmaal kwamen een 45-tal mensen een signaal geven. “Het is de bedoeling deze actie ‘trace ton cercle/teken je hart’, die opgestart werd in Wallonië, verder te zetten tot 21 maart. In Vlaanderen lopen er nog andere gelijkaardige acties. Het wordt psychisch zwaar voor iedereen. Zelfs met de huidige coronacijfers vragen we meer mogelijkheden voor jongeren om aan sport te doen, of stages te kunnen lopen. Waarom kunnen studenten uit het hoger onderwijs nauwelijks naar school?”

“We moeten het evenwicht houden tussen het vrijwaren van de ziekenhuizen en wat vrijheid geven. Er is de fysieke gezondheid, maar ook de psychische gezondheid vraagt aandacht. Want psychisch lijden geeft aanleiding tot meer wachtlijsten bij de geestelijke gezondheidszorg en zelfmoorden. We moeten inzetten op onze jongeren. Wij willen alleszins een sterk signaal blijven geven”, aldus Christine Bulckaerts één van de initiatiefnemers.

De organisatoren geven opnieuw afspraak op zondag 7 maart om 11 uur.

Lees meer over