Sint-Janscollege Meldert beperkt inschrijvingen tot 120 leerlingen

College of kasteel van Meldert
Dit schooljaar schreven er zich 160 leerlingen in, in het eerste jaar van het Sint-Janscollege in Meldert. “Voor volgend schooljaar stappen we in een digitaal inschrijvingssysteem en wordt het aantal inschrijvingen beperkt tot 120”, zegt directeur Roland Severijns.

Het Sint-Janscollege, gelegen in een prachtig domein, telt vier gebouwen: het kasteel (foto), het wagenhuis, de orangerie en het schoolgebouw zelf.

“Twintig jaar geleden telden we 400 leerlingen in onze school, nu zijn het er al 620. Wij hebben de ruimte niet om 1000 leerlingen te plaatsen en daar zou het naartoe gaan als er elk jaar meer inschrijvingen komen. Drie jaar geleden schreven zich 98 eerstejaars in, het jaar daarop boden we STEM aan en toen steeg het naar 140. Dit jaar waren er nog geen beperking en we kwamen op 160. Volgend jaar wordt het beperkt tot 120 eerstejaars”, aldus directeur Roland Severijns die toch geen grote inschrijvingsproblemen verwacht.

Het college sluit vanaf volgend schooljaar aan bij het online inschrijvingsplatform dat o.a. ook de Leuvense en Tiense vrije scholen hanteren: https://www.aanmelden.school/ . Men kan online aanmelden van 29 maart tot 26 april.

Info:  :    http://www.sint-janscollege-meldert.be

Lees meer over