Roetpieten winnen voetbalwedstrijd tegen gewezen voetbalprofs in Hoegaarden

De roetpieten
De ‘roetpieten’ van Sinterklaas (foto) hebben met 2-3 de voetbalwedstrijd op het terrein van SC Out-Hoegaarden gewonnen tegen een ploeg van oud profvoetballers. (foto) Sinterklaas zelf kwam zijn team feliciteren met de nipte overwinning.

Het ging om een volgende film voor ‘Dag Sinterklaas in Hoegaarden' . Deze organisatie kan worden geboekt door scholen, verenigingen of gezinnen om Sinterklaas tot bij jou te brengen. ‘Een opdracht voor de pieten, cadeautjes uitdelen of gewoon een babbeltje van Sinterklaas met je oogappel’, dat is hun doel.  Drijvende krachten achter deze organisatie zijn Kenneth Mertens, Johnny Lockkamper en Katrien Vits. We brachten reeds het verslag van een vorige filmopname in Den Venetiaen, waarbij cafébaas Toets werd weggetoverd en vervangen werd door cafébaas Jan uit ‘Familie’.

‘Vorig jaar konden we door Corona helaas nergens naartoe, maar dit jaar zijn we terug! Alleen pakken we het wat anders aan. De twee weken voor zijn verjaardag, zal Sinterklaas elke dag een filmpje posten voor degenen die Sinterklaas boeken. Veertien korte afleveringen, gekke verhalen en af en toe een BV.’, zegt Katrien Vits, alias de danspiet

Lees verder onder de foto

Oude profvoetballers
De vedettenploeg

Nu gebeurden er de filmopnames voor de dag van Sinterklaas zelf op 6 december, een wedstrijd tussen de roetpieten en oud profvoetballers met o.a. Tom Soetaers, Benny Debusschere, Danny Boffin en Bjorn Ruytings, dit onder grote belangstelling.

Lees verder onder de foto

Winning goal

Het eerste kwartier werd er gewoon gespeeld, weliswaar op een half terrein om op te warmen, maar dan volgde de enscenering, waardoor de roetpieten juist voor affluiten de winnende goal konden maken. Na een fase met een speler op de grond werd de bal doorgespeeld naar de danspiet (foto) die de winnende goal maakte. Ondertussen was ook Sinterklaas al opgedaagd en die kwam zijn pieten feliciteren. (foto)

Deze film wordt op 6 december verspreid op sociale media.

Sinterklaas feliciteert zijn ploeg

Lees meer over