Reuzenbank verrast wandelaars in het Park van Hoegaarden

10 April 2021 | 10u06 | Gepost door christian.henn…
Je kunt er met heel veel samen op zitten
In deze coronatijden wordt er bij goed weer veel gewandeld in het Park, de voormalige Tuinen van Hoegaarden. Heel wat wandelaars waren verrast om beneden in het Park, zowat ter hoogte van de fontein een heel grote bank te zien. “Op dit ogenblik is het nog alleen maar een bank, maar het wordt veel meer dan dat”, zegt Robert-Jan Jackers die instaat voor het onderhoud en de filosofie achter het Park.

“De bedoeling is er later een buitenspeelklasje van te maken, met infopanelen in het kader van ‘Natuur in je buurt’. Het educatieve pakket is nog niet klaar. Op die borden moet informatie komen over de bomen, de insecten en zoveel meer. Deze bank is de eerste aanzet. We hebben dit niet zelf gemaakt, maar uitgegeven aan iemand die professioneel met houtstructuren werkt. Er komen nog nieuwe banken in het Park, maar deze is speciaal, vooral door het mooie uitzicht dat men heeft over heel het park tot aan de kerk en de voormalige schuur van het domein”, aldus Jackers.

Sommige toeristen-wandelaars hebben de bank al ontdekt, maar jammer genoeg ook al blikjes en plastic flessen achtergelaten. Maar dat is zo aan alle zitbanken.

Het project ‘Natuur in je buurt’,  van het Agentschap Natuur en Bos, waarvoor de gemeente Hoegaarden 50.000 euro subsidiëring kreeg, om een natuurtraject te realiseren van aan het speelbos in Rommersom via de voormalige spoorwegzate naar het Ravel-fietspad, het vissershuisje, zo naar het Kluisveld en richting Park, was uiteraard in deze coronatijden wat stilgevallen. Maar nu is dus de eerste aanzet voor de buitenspeelklas gegeven.

Lees meer over