Parochiecentrum Hoegaarden klaar voor eerste activiteiten: ‘grote opening zodra corona volledig weg is’

31 augustus 2021 | 10u12 | Gepost door christian.henn…
Het vrijwilligersteam voor het pc
Op zaterdag 11 september wordt het parochiecentrum van Hoegaarden ingewijd met een misviering om 19 uur en op zondag 12 september is er de eerste activiteit: haringen en pensenbak bij Hoegaarden kermis. Met man en macht en vooral vrijwilligers werd drie jaar gewerkt om het parochiecentrum te vernieuwen. Drijvende kracht Joris Verbaeten kon hiervoor rekenen om een heel team van medewerkers. De afbraakwerken startten in 2018, de voorziene opening was mei 2020, maar nu wordt het uiteindelijk september 2021.

“In wezen begon het hele verhaal met de afkeuring van de chirolokalen, en trouwens alle jeugdlokalen door de brandweer in 2008. Chiro ging eerst op zoek naar een nieuwe locatie, maar uiteindelijk werd beslist aan het parochiecentrum te blijven. ‘Samen onder één dak’ werd opgericht Chiro en PC samen. Het parochiecentrum was trouwens ook verouderd, versleten en zelfs afgekeurd”, zo vertelt Joris.

Vooral vrijwilligers

“We hebben gezocht naar financiële middelen: het parochiecentrum kreeg die van de kerkfabriek, Chiro van de gemeente. In 2018 konden de afbraakwerken beginnen, volledig met vrijwilligers. Enkel voor de ruwbouw, sanitair, elektriciteit en binnenschrijnwerkerij hebben we beroep gedaan op aannemers. De rest gebeurde volledig door vrijwilligers”.

Lees verder onder de foto van de grote zaal

Grote zaal PC

“Voor corona werkten we hier met 10 tot 15 mensen, maar tijdens corona werd dit beperkt tot een drietal. Corona was voor ons eigenlijk een zegen en een vloek. Door de lockdown konden we niet op tijd opendoen zoals gepland en kwamen we ook niet in aanmerking voor de corona steunmaatregelen. We misten daardoor ook een half jaar inkomsten. Maar anderzijds hebben we nu ruim de tijd gekregen om alles degelijk af te werken. We hebben verder gewerkt en bespaard wat we konden, met nog minder aannemers- en meer vrijwilligerswerk.”

Lees verder onder de foto van de keuken

Keuken PC

“De chirolokalen op de bovenverdiepingen zijn nog niet klaar, maar het parochiecentrum is er klaar voor. We gaan nu wel open, maar zodra corona het toelaat volgt er nog een groot openingsfeest. Het is de bedoeling het parochiecentrum een paar vaste dagen van de week open te zetten. Die zijn nog te bepalen, zowel in de week als in het weekend. Uiteraard moeten we hiervoor voldoende vrijwilligers vinden. Ondertussen beginnen wel de aanvragen voor feesten in de grote zaal binnen te lopen”, besluit Joris Verbaeten.

Lees verder onder de foto in het café

Aan de toog

Haringen en pensen

Op zondag 12 september is er de eerste grote activiteit: een haringen & pensenbak vanaf 11.30 uur in het PC Men kan best hiervoor reserveren voor donderdag 9 september via parochiecentrum.hoegaarden@gmail.com of 0477 49 99 61 .

Lees verder onder de foto

Achtergevel PC

Op zondag 19 september is er garageverkoop in Hoegaarden. Wie geen garage heeft kan een plaatsje reserveren bij het PC. Op zondag 26 september volgen de chirofeesten. Ondertussen is het wachten op de gewone openingsuren, te volgen op de facebookpagina van het PC of www.pchoegaarden.com

Voorgevel

Lees meer over