Gedeelte Kloosterstraat in Hoegaarden krijgt dubbele rijrichting

Dubbele rijrichting wordt ingevoerd in Kloosterstraat
Vanaf maandag 14 juni wijzigt de verkeerssituatie in de Kloosterstraat in Hoegaarden. Het gaat nog maar om een proefopstelling, maar de bedoeling is dat die tegen september definitief wordt. Aan de Kloosterstraat liggen immers twee scholen, Mariadal en GBS De Polder.

Op dit ogenblik is er in de Kloosterstraat éénrichtingsverkeer vanuit Klein Overlaar richting Vroentestraat. In het eerste stuk van de Kloosterstraat wordt vanaf maandag 14 juni tweerichtingsverkeer ingevoerd, tot aan de lus. Hierdoor kunnen ouders die na het afzetten van hun kinderen richting Tienen moeten, via de Kloosterstraat terug wegrijden. Dit moet de drukte in de Vroentestraat, op het kruispunt met de Tiensestraat en in Klein Overlaar verminderen.

“We hebben hiervoor samengezeten met de ouderraad van Mariadal en van Gemeentelijke Basisschool de Polder. In september komt er in de Polder nog het vierde leerjaar bij, waardoor de drukte nog gaat toenemen. Vandaar de proefopstelling om de drukte verderop in de Vroentestraat en Klein Overlaar te verminderen. Wie richting Tienen moet, kan na het afzetten van de kinderen weer via de lus en de Kloosterstraat richting Tienen. Men kan niet tot aan de Polder rijden om terug te keren, maar slechts tot aan de lus. In 'de lus' in de Kloosterstraat is voldoende parkeergelegenheid. Men kan vandaar gemakkelijk de Polder te voet bereiken, maar wie tot aan de Polder rijdt moet via de Vroentestraat weg,” zegt burgemeester Jean-Pierre Taverniers

“In de Vroentestraat achter de bussen komt een extra kiss & ride zone, er komt er één ter hoogte van Klein Overlaar en één tussen de ingang van Mariadal en de Polder, ter hoogte van de lus in de Kloosterstraat. We zullen deze ingreep evalueren om in september definitief te starten”, aldus de burgemeester.

Lees meer over