Garageverkoop Hoegaarden uitgesteld tot september

Garageverkoop ook in Meldert afgeblazen
Tot veler verbazing had de gemeente Hoegaarden een garageverkoop gepland op 25 april, maar die wordt geannuleerd. Eerder dit jaar werd zo ook al een plantenmarkt aangekondigd en dan weer afgeblazen. De gemeentelijke crisiscel stelt de garageverkoop uit naar zondag 19 september.

De situatie in de ziekenhuizen is op dit ogenblik te zwaar, vooral op de afdelingen intensieve zorgen blijft de druk zeer groot. Momenteel worden sommige planbare operaties uitgesteld maar deze moeten uiteraard op een later tijdstip ingehaald worden.  Uit solidariteit voor het ziekenhuispersoneel lanceerde de gemeente samen met de federale dienst van de gouverneur Vlaams-Brabant, een oproep om zich te houden aan de coronamaatregelen.

“Als lokaal bestuur moeten we zeker het goede voorbeeld geven, vandaar dat we de garageverkoop niet kunnen laten plaatsvinden. We prikken, onder voorbehoud, wel al een nieuwe datum, namelijk zondag 19 september 2021”, aldus een mededeling van de gemeente. De 62  reeds ingeschreven deelnemers worden verwittigd.

In het verleden kende de garageverkoop een groot succes. Op de foto uit de oude doos oud atletiekkampioen baron Gaston Roelants met zijn echtgenote in Meldert tijdens een garageverkoop bij hen thuis.

Lees meer over