Eerste communie in vijf vieringen en in bubbels in Hoegaarden

Eerste communie in bubbels
Voor de kinderen die vorig jaar hun eerste communie wilden doen in Hoegaarden werd het lang wachten. Normaal had de plechtigheid op 21 mei vorig jaar moeten plaats vinden, maar dat lukte niet door corona. Vandaag legden de 27 laatste kinderen hun communie af in de Sint-Gorgoniuskerk.

“Er moesten vorig jaar 57 kinderen hun eerste communie doen in Hoegaarden, maar dat kon niet door corona. De viering werd toen uitgesteld tot 12 september. Dertig kinderen hebben toen hun communie gedaan, maar 27 anderen verkozen het uit te stellen tot nu, in de hoop op beterschap. Niet dus”, zegt Maria Marchal één van de verantwoordelijken van de catechese.

“De communie nu werd in vijf vieringen gesplitst in groepen van vijf of zes kinderen, enkel ouders en het gezin toegelaten, dus zonder grootouders of pleegouders. Dit omdat we niet met meer dan 15 samen mochten zitten in de kerk. Kinderen jonger dan 12 jaar tellen niet mee voor deze berekening”.

De eigenlijke eerste communie van dit jaar, voor 52 kinderen in totaal, is uitgesteld naar september, in de hoop dat er dan voldoende versoepelingen mogelijk zijn.

Lees meer over