Sterke resultaten zesdejaars GBS Glabbeek belooft voor de toekomst

proclamatie Glabbeek
Zestien leerlingen uit het 6de leerjaar van de Gemeentelijke Basisschool Glabbeek ontvingen zopas uit handen van burgemeester Peter Reekmans en onderwijsschepen Hilde Holsbeeks (beiden Dorpspartij) het getuigschrift basisonderwijs. Alweer verlaat een groep de school met heel sterke resultaten.

Voor wiskunde is het Vlaams gemiddelde van de leerlingen van alle scholen voor het schooljaar 2020-2021 in Vlaanderen 61,42%. De leerlingen van het zesde leerjaar van de gemeenteschool Glabbeek behalen een gemiddelde van 71%. Voor taal is het Vlaams gemiddelde 74,46 % terwijl hier in Glabbeek het percentage gemiddeld 85,7% bedraagt. Voor wereldoriëntatie is het Vlaams gemiddelde 71,17%, de zesdejaars van Glabbeek behalen 79,7%. En voor Frans halen ze maar liefst 87,4%, terwijl het Vlaams gemiddeld 75,76% is.

Peter Reekmans: “Met resultaten voor wiskunde, taal, wereldoriëntatie en Frans die fors boven het Vlaams gemiddelde zitten, studeren de leerlingen van het zesde jaar van de gemeenteschool ook dit jaar alweer af met heel sterke resultaten. Uiteraard zijn deze sterke resultaten de verdienste van de leerlingen, maar ook van het sterk onderwijsteam dat al jaren van de gemeenteschool in Glabbeek een enorm kwalitatieve school maakt. Als gemeentebestuur zijn we niet alleen fier op onze nieuwe prachtige moderne school die we vijf jaar geleden gebouwd hebben, maar zijn we ook vooral enorm trots op de straffe leerkrachten die onze school permanent op een heel hoog onderwijsniveau houden.”

Lees meer over