Na 27 jaar politiek nemen 2 CD&V politici afscheid

Greet Holsbeek en Georges Arnauts

In Glabbeek zijn er een aantal wissels van CD&V-mandatarissen op komst en dat in diverse raden. Een en ander heeft te maken met het ontslag van raadsleden Greet Holsbeek en Georges Arnauts die er, na 27 jaar, mee ophouden. 

De 2 dienden recent hun ontslag in als gemeente- en OCMW raadsleden. Beiden stonden al in 1994 voor het eerst op de toen nog C.V.P. lijst en werden rechtstreeks verkozen tot gemeenteraadslid. Zij maakten toen deel uit van een lichting nieuwelingen met Jean Vanschoubroeck (C.V.P.) als burgemeester.

De twee uittredende politici werden herverkozen in de volgende vier legislaturen maar in 2001 koos Georges ervoor om zijn gemeenteraadszitje om te ruilen voor een mandaat in de OCMW-raad, daar was hij van 2003 tot 2013 voorzitter.

Greet van haar kant bleef in de gemeenteraad en was schepen van 2007 tot 2013. Vanaf 2013 zetelden de 2 weer samen in de gemeenteraad en dat deden ze onafgebroken tot vandaag.

27 jaar in de politiek

In totaal bouwden beiden 27 jaar politieke ervaring op en bestuurden ze 18 jaar lang mee de gemeente in de meerderheid.

Eerder gaven ze al aan dat het langzaam aan volstond en recent boden ze samen hun ontslag aan. Ze worden vervangen door Maria Saelmaekers en Eric Gysermans. Hierdoor zal Kristel Menu voortaan deel uitmaken van het Bijzonder Comité van de Sociale Dienst (BCSD).

Arnauts en Holsbeek werden recent voorgedragen om een nationaal ereteken te mogen ontvangen. 

Lees meer over