Inbraakpogingen gaan de hoogte in in Bunsbeek

Dieven stelen soepjes uit werfkeer
Bunsbeek, een deelgemeente van Glabbeek is een van de veiligste gemeentes in de zone, met vorig jaar maar één enkele inbraak. Dezer dagen heeft de buurt echter te maken met een reeks inbraakpogingen. Zowel burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij) als de politie vragen verhoogde waakzaamheid aan hun inwoners.

Burgemeester Peter Reekmans geeft aan dat er heel wat onrust is in zijn gemeente. "Op donderdag 14 april waren er vier pogingen en op vrijdag zelfs een effectieve inbraak. Zelf heb ik geen idee welke groeperingen dit zijn, maar ik hoor in onze buurgemeentes dat bij hen ook het aantal pogingen zijn verhoogd. Ook merk ik gelukkig dat onze bewoners zelf heel alert zijn en veel sneller bellen naar de hulpdiensten. We zetten, samen met de politie en de recherche alles in op de veiligheid van onze buurt. Hierbij krijgen we hulp van onze camera-schilden die effectief werken. We zetten ook meer patrouilles in", aldus Reekmans.

Ook PZ Hageland bevestigt het verhoogde aantal meldingen en pogingen.

"Op de nacht van 14 op 15 april zijn er vier inbraakpogingen geweest, vaak langs de achterkant van de woning. Bij ""n poging zijn de inbrekers effectief binnen geraakt langs een openstaand raam, maar omdat het inbraakalarm afging, namen de dieven onmiddellijk de vlucht. Het is belangrijk dat mensen blijven bellen naar de hulpdiensten in de hoop de inbrekers te vatten", klinkt het.

Lees meer over