Fanfare De Eendracht en muziekgroep The Mutes hebben nieuw repetitielokaal

Fanfare De Eendracht
De Koninklijke Fanfare De Eendracht en muziekgroep The Mutes mochten op vrijdag 10 september hun vernieuwd repetitielokaal in Molenbeek-Wersbeek, deelgemeente van Bekkevoort, in gebruik nemen. “Ook al moeten we nog afstand houden, het feit dat we weer samen kunnen en mogen repeteren is al veel”, zeggen voorzitter Evelyne Steensels (31) en secretaris Rudi Logist (58) van de fanfare in koor.

Onder ruime aanwezigheid van de muzikanten en de vrijwilligers werd het lokaal vrijdag plechtig geopend met een hapje en een tapje, ook  het gemeentebestuur was aanwezig, net als vertegenwoordigers van de kerkraad en OC Mardijk.

“De fanfare bestaat sinds 1875 maar door de coronamaatregelen hebben we elkaar lang moeten missen, na de tweede golf zijn we even weer opgestart maar echt samen oefenen was toen ook niet mogelijk. We hielden wel contact met elkaar en probeerden toch in eigen kot wat verder te doen, natuurlijk is dat niet evident. Net voor het uitbreken van de crisis moesten we ons repetitiekot verlaten voor de verbouwingen maar, door hetzelfde beestje, duurden die langer dan gepland. Ons nieuw lokaal kan nu eindelijk in gebruik worden genomen en dat is heel fijn, het bevindt zich in de vroegere jongensschool langs de Halensebaan. De coronaperiode was echt de hel op aarde. De leden van The Mutes bleven via filmpjes wel wat actief maar dat is toch niet hetzelfde als samen muziek maken”, gaan de voorzitter en de secretaris verder.

Lees verder onder de foto. 

Fanfare De Eendracht
Een nieuw lokaal voor de fanfare en The Mutes. Foto's: David Vanthienen

Subsidies om lokaal te pimpen

Om het lokaal te pimpen kon de vereniging rekenen op zo’n 50.000 euro subsidies. ”Dankzij de financiële en materiële inspanningen van dit gemeentebestuur kregen we een mooi en vernieuwd lokaal. Met een subsidie van Leader (Europese steun) en eigen inbreng van de gemeente werd het lokaal in de oude jongensschool volledig opgeknapt. Dankzij de inspanningen van een werkgroep van muzikanten kregen de muren de nodige laagjes verf. Het lokaal werd onderworpen aan een grondige poetsbeurt en tot slot kregen alle attributen een gepast plaatsje. Nu het lokaal klaar is, zullen we er in de toekomst vele uren kunnen repeteren.”

Dat de twee het weer volledig zien zitten, blijkt ook uit hun ambities. “Als we echt mogen dromen zou een optreden in Vorst Nationaal de max zijn. Als we al jongeren kunnen aantrekken, is dat evenzeer goed hoor”, besluiten ze lachend.

Hoe dan ook kunnen ze in Molenbeek-Wersbeek weer muziek maken.

Lees meer over