Alternerend parkeerverbod moet zorgen voor veiligere schoolomgeving.

Foto: Google Street

De gemeente Bekkevoort voert in de schoolomgeving in Wersbeek na de paasvakantie een alternerend parkeerverbod in. Op die manier wil ze er parkeervrije fietssuggestiestroken creëren.

Het initiatief komt er omdat het bestuur merkte dat er, na de aanleg van de stroken, vaak wagens op parkeerden, iets wat wettelijk trouwens niet verboden is.

De kinderen, die naar school fietsten, moesten dan slalommen tussen de geparkeerde wagens. Daarom voeren we, vanaf 19 april, een parkeerverbod in op de Halensebaan, gelijklopend met de fietssuggestiestroken, tussen Leeuwkenstraat en Processiestraat/ Kiezegemstraat. Het gaat om een parkeerverbod dat alternerend is en alleen geldt 30 minuten voor - en na de schooluren”, luidt het bij de initiatiefnemers.  

De nieuwe regel wil niet zeggen dat je op de Halensebaan niet meer mag parkeren. “In de gele zone kan je parkeren voor schooltijd, in de blauwe zone na schooltijd. Het is ook mogelijk de parking van de school zelf te gebruiken.”

Proefproject

Het gaat om een proefproject tot eind juni 2022, wanneer de evaluatie gunstig is, wordt de nieuwe verkeerssituatie definitief. De nodige signalisatie wordt aangebracht en de politie zal het naleven ervan controleren.

Het lokaal bestuur ontvangt voor de realisatie van de veiligere schoolomgeving in Wersbeek, die gebeurt i.s.m. ’t Scholeke, de Vlaamse subsidie Veilige Schoolomgeving.

Parkeerverbod 't Scholeke

Lees meer over