Bekkevoorts jeugdverblijf Zozimus vangt tijdelijk asielzoekers op

23 november 2023 | 15u16 | Gepost door redactie
Illustratiebeeld

In het jeugdverblijf  Zozimus (Ossenberg) in Bekkevoort komt een tijdelijke opvang voor asielzoekers via Fedasil. Dat meldt de gemeente op haar website.

De site zal plaats bieden aan maximaal 40 mensen, 9 gezinnen (geen alleenstaanden) en dat van maandag 27 november tot ten laatste 7 februari 2024.

Vlaams minister van Brussel, Jeugd, Media en Armoedebestrijding Benjamin Dalle (cd&v) lanceerde een oproep naar alle jeugdverblijven in Vlaanderen om noodopvang te organiseren.

In 2019 bood Zozimus ook al tijdelijke opvangplaatsen aan voor asielzoekers en nu doen ze dat dus opnieuw omdat Fedasil te weinig plaatsen heeft om asielzoekers, die een verzoek om internationale bescherming komen registreren in België, op te vangen.

De asielzoekers zullen in het jeugdverblijf maar kort verblijven, in afwachting van een definitieve plaats in het opvangnetwerk van Fedasil en zijn partners.

De coördinatie van de opvang gebeurt door het opvangcentrum van Fedasil Sint-Truiden. Doordat de families er slechts heel kort zullen verblijven, zullen de kinderen niet schoollopen in Bekkevoort.

In het centrum zal steeds iemand aanwezig zijn als aanspreekpunt voor de bewoners. Fedasil, het lokaal bestuur Bekkevoort en de lokale politie werken nauw samen voor een goede en veilige gang van zaken.

Lees meer over