Huidig burgemeester van Landen wil fakkel doorgeven aan volgende generatie en wordt lijstduwer

Debroux
Burgemeester Debroux: "Leerlingenpopulatie jongste jaren sterk gegroeid"

Huidig burgemeester van Landen Gino Debroux is geen kandidaat om zichzelf op te volgen bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Hij wordt lijstduwer en geen lijsttrekker, die plaats wordt nu ingenomen door Frank Stevens. De partij trekt ook naar de kiezer onder de naam Vooruit en niet meer als L’anders. Dat weet VRT Nws.

L’anders ontstond in 2017 toen SP.A en Kies Landen samen een nieuwe partij gingen vormen die 22,5 % van de kiezers kon overtuigen.

Debroux is intussen al 24 jaar gemeenteraadslid en was 18 jaar schepen of burgemeester. Hij wil nu meer tijd vrijmaken voor zijn familie en vindt het ook tijd om plaats te maken voor de volgende generatie, al zegt hij het burgemeesterschap te zullen aanvaarden, sowieso niet voor de volle zes jaar, wanneer de kiezer hem de meeste voorkeurstemmen geeft want het nieuwe kiessysteem bepaalt dat wie de meeste voorkeurstemmen krijgt de kandidaat-burgemeester wordt. 

De nieuwe lijsttrekker is dus Frank Stevens, die al 18 jaar raadslid is en van 2016 tot 2018 ook schepen. De partij trekt in oktober naar de kiezer onder de naam Vooruit. 

Lees meer over