Ook Aarschotse matrassenkoning uit Sky is the Limit investeerde in niet afgewerkt resort in Kaapverdië

Play4

Jopi Martens en zijn vrouw Kathy van beddenzaak Beets Patteet in Aarschot en bekend van het programma The Sky is the Limit zijn één van de vele gedupeerde Belgen die investeerden in een luxeresort op Kaapverdië. Ze staken zo’n 500.000 euro in de aankoop van hotelsuites in Kaapverdië maar de suites die ze kochten op het eiland Boa Vista zijn, na 4 jaar, nog altijd niet voltooid, of dat er ooit nog van komt is nog maar de vraag. “Een eerdere investering op het eiland Sal liep wel goed en daarom deden we ook deze vol vertrouwen.”

In totaal gaat het om honderden Belgen die samen zo’n 60 miljoen investeerden in het project.

Eerder, in 2012, stapte het koppel in een project van dezelfde groep op het Kaapverdische eiland Sal en dat liep lang goed. “Het beloofde rendement werd ons uitbetaald tot 2019, daarna was er de Brexit en dan corona”, vertelt Kathy die net als haar man Jopi zich van geen kwaad bewust was.

“We kennen de zaakvoerder al jaren en we hebben nooit gemerkt dat er een probleem was, we voelden op geen enkel moment nattigheid.”

De 2 investeerden dan ook vol vertrouwen in het nieuwe White Sands project op het eiland Boa Vista. De contracten sloten ze af via een immokantoor in Aarschot maar de bouw werd stilgelegd, de gebouwen staan er maar de zwembaden bleven leeg en er werden ook geen wegen aangelegd.

“We hopen nog altijd dat het allemaal in orde komt. Dit hadden we niet zien aankomen. We krijgen wel steun vanuit Kaapverdië maar of het lukt, is nog maar de vraag.”

Pano
Het resort werd nooit afgewerkt

Lees meer over