Zeker geen veilige verkeersremmers voor half augustus op Kauterhof

27 juni 2022 | 13u54 | Gepost door christian.henn…
Door de ontbrekende paaltjes kan er langs het kussen gereden worden

Wat is er toch aan de hand met de verkeerspaaltjes op de Kauterhof, de pas vernieuwde kasseihelling in Hoegaarden? Eerst te dicht bij elkaar, dan omvergereden, verplaatst, wegenomen en op dit ogenblik nog grotendeels ontbrekend. Dat betekent dat er gewoon langs de verkeerskussen kan gereden worden en het verkeer dus niet geremd wordt.

Vorig jaar werd de 1 kilometer lange kasseihelling tussen Hoegaarden en Sint-Catharina Hauthem heraangelegd, en begin dit jaar werd de weg definitief geopend. Toen de weg nog niet volledig open was, maar er al verkeer door reed werden al paaltjes omgereden. Ze stonden te dicht bij elkaar waardoor zwaar verkeer er niet door kon.

Lees verder onder de foto

Verkeerskussen Kauterhof Hoegaarden
Hier kan gewoon langs de verkeerskussens gereden worden

Wielerwedstrijden

De Kauterhof is een welgekende kasseihelling in de regio. Door de heraanleg met betonstroken voor fietsers aan de kant, nu ideaal voor recreatief fietsen, maar ook voor wielerwedstrijden. En daar wringt het schoentje. “We hebben wegneembare paaltje geplaatst en die kunnen bij wielerwedstrijden weggenomen worden. We hebben zo al twee koersen gehad in Hoegaarden, de paaltjes werden weggenomen, maar de staafjes om ze te bevestigen zijn afgebroken. We hebben nieuwe besteld, maar het zal nog tot half augustus duren voordat die toekomen en opnieuw geplaatst kunnen worden.  Er was een leveringstermijn van 12 weken. Vermoedelijk ging het om een fabricagefout, dat zullen we toch met de aannemer moeten bekijken”, zegt burgemeester Jean-Pierre Taverniers. (CD&V).

Lees verder onder de foto

Paaltjes gesneuveld
Er sneuvelden ook al paaltjes in de beginperiode

Niet parkeren bij verkeerskussens

Er zijn drie verkeerskussens geplaatst op de helling, onderaan in het midden en boven. Enkele vaste paaltjes zijn blijven staan, maar men kan nog ongeveer overal langs de verkeerskussens doorrijden, zodat het verkeer niet geremd wordt. “Op sommige plaatsen hebben we vaste paaltjes moeten plaatsen omdat er anders op het voetpad gereden wordt. We constateren ook dat sommigen aan de stippellijnen bij de verkeerskussens parkeren. Die mensen zijn nochtans verwittigd en al geverbaliseerd”, besluit de burgemeester.

Lees meer over