Begijnendijk schaft voorrang van rechts (op sommige plaatsen) af: "Om minder verwarring te creëren"

Werken signalisatie Begijnendijk

Tijdens werkzaamheden in de gemeente Begijnendijk worden markeringen en signalisatie aangebracht aan kruispunten waar werd beslist de voorrang van rechts af te schaffen. Op die manier worden deze wijzigingen van kracht.

"Om verwarring en gevaarlijke situaties in het verkeer te voorkomen en de doorstroming van het verkeer in de gemeente te verhogen", had het bestuur eerder al beslist om de voorrangsregel die bepaalt dat rechts voorrang heeft op het hele grondgebied af te schaffen.

“Op maandag 15 april 2024 zijn de werkzaamheden gestart voor de vernieuwing van een aantal wegmarkeringen in de gemeente. Tijdens deze werken worden ook de nodige markeringen en signalisatie aangebracht aan kruispunten waar de voorrangsregel die bepaalt dat rechts voorrang heeft reeds werd afgeschaft, zodat deze wijzigingen van kracht worden. Ondertussen wordt kruispunt per kruispunt waar een voorrang van rechts van toepassing is bekeken en per straat aan de gemeenteraad ter goedkeuring voorgelegd”, zo laat het bestuur weten.

Ondertussen werd de voorrang van rechts in de volgende straten afgeschaft:

  • Puttestraat
  • Soelstraat, Peuterstraat en Willekenslaan 
  • Busschotstraat, Moorsemsestraat en Grote Baan 
  • Waterstraat, Kasteelstraat, 't Goed en Veldstraat
     

Lees meer over