Trouwers in Glabbeek kunnen kiezen tussen bos of kasteel

kasteel Attenrode
Wie in Glabbeek wil trouwen kan tot begin 2023 zich niet binden in het gemeentehuis. Daar grijpen momenteel verbouwingswerken plaats. Koppels hebben de keuze tussen een plechtigheid in het gemeentelijk trouwbos of een zaal in het kasteel van Attenrode-Wever.

Tussen nu en begin 2023 zullen er geen huwelijken meer kunnen doorgaan in de raadszaal door de verbouwing van het gemeentehuis. Als alternatief biedt de gemeente tijdens deze periode koppels een alternatieve sprookjesachtige setting in één van de prachtige zalen van het kasteel van Attenrode-Wever aan.

“Ook al hebben koppels een enorme keuze voor hun burgerlijke huwelijksplechtigheid in Glabbeek, toch blijft de prijs voor alle huwelijksformules dezelfde, namelijk 25 euro”, aldus burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij). “Glabbeek is hiermee de allergoedkoopste gemeente in de regio, maar vooral ook de gemeente met het grootste romantische aanbod voor burgerlijke huwelijken. Omdat een huwelijksdag één van de mooiste momenten in het leven van koppels is, bieden we als gemeente net dit uitgebreid maatwerk aan tegen kostprijs. Voor ons als gemeente is dit een dienstverlening aan onze inwoners, waar we geen geld willen aan verdienen. Het eerste huwelijk in het kasteel gaat al door nu vrijdag 17 september om 11.30 u .”

Het blijft ook nog mogelijk te huwen in het trouwbos.

Lees meer over