Kerstzoektocht voor kinderen met rendier Rudy in Glabbeek

22 december 2021 | 07u07 | Gepost door rik.poulman@te…
Rendier Rudy

Kathleen Amant, auteur en illustrator van een prentenboeken voor peuters en kleuters stippelde op vraag van de jeugddienst een coronaveilig alternatief aan voor de talrijke kerstactiviteiten die wegvielen door corona.

“De zoektocht vertelt het verhaal van Rudy het kleinste rendier van de roedel”, zegt jeugdschepen Hilde Holsbeeks (Dorpspartij. “Omdat hij zo klein is en ook een beetje onhandig, mag hij niet mee met de slee om de cadeautjes rond te brengen. Maar.... hij mag wel bij de kerstman gaan logeren en zijn kerstboom helpen versieren . Dat kan hij natuurlijk niet alleen. Hij heeft vriendjes nodig om de kerstversiering bij elkaar te zoeken en hij hoopt dat jullie zijn vriendjes willen zijn. De kerstversiering bestaat uit allemaal stickers verborgen op het parcours. Wanneer je deze versiering ziet mag je dezelfde versiering van je stickerkaart op je boom bevestigen.”

Na inschrijving ontvangt elk kindje een startpakket. Het startpunt ligt achteraan de gemeentelijke buitenschoolse kinderopvang het Kloempke op de parking in de Baekveldstraat. Het parcours is 3,22 km lang . Als hoofdprijs wordt er onder alle deelnemende kindjes ook nog 1 gratis sport- of speelkampje, dat doorgaat in de gemeente Glabbeek in 2022, verloot.

Deelnemen kost € 5. Inschrijven kan via https://www.glabbeek.be/digitaal-inschrijven (let wel: u moet enkel de kinderen inschrijven). Het startpakket omvat: een sticker met buddy van Rudy om op je jas te kleven; een stickervel met 20 versieringen; een postkaart met een grote kerstboom op getekend om de kerstversieringen te kleven; een diploma "Beste helper van de Kerstman"; kerstmuts en draagzakje.

Meer info en het wandelplan kan je vinden via: https://www.glabbeek.be/een-fijne-kerstzoektocht-met-rendier-rudy.

Lees meer over