Sinterklaas opent voor Ferm kleinschalige opvang in Geetbets

dagopvang

Een heuglijke dag vandaag in Geetbets, waar Ferm een kleinschalige dagopvang opende. Zorgbehoevende mensen die nog thuis wonen, zullen er voortaan genieten van een zinvolle dag en warme zorg in een huiselijke sfeer.

“Deze dagopvang komt niets te vroeg. Ruim één op tien inwoners van Geetbets is ouder dan 75 jaar”, zegt Ellen De Vroe, coach dagopvang Ferm thuiszorg. “Er leeft al langer nood aan kleinschalige dagopvang in de buurt. Een nood die alleen maar zal toenemen, gezien de demografische evolutie.”

In Geetbets was er tot nu geen dagopvang terwijl de meeste inwoners liefst huiselijke opvang zo dicht mogelijk bij huis willen. “De gloednieuwe dagopvang kan al meteen rekenen op belangstelling want de aanvragen lopen binnen”, aldus Ellen. “Een extra troef van deze dagopvang is het eigen busje van Ferm Thuiszorg. Dat busje zal de cliënten van en naar ons dagopvangcentrum vervoeren.” De dagopvang ligt in het centrum van Geetbets, vlakbij de wandelroute en tegenover de lokale vrijdagmarkt.

Lees verder onder de foto
dagopvang_2

Ellen De Vroe: “Wij willen dat mensen zich hier thuis voelen. Elke dag is er voor hen iets leuk te doen, er is altijd iemand om een praatje mee te slaan. ‘s Middags komt er een lekkere en gezonde maaltijd op tafel. Wie het wenst kan ook genieten van persoonsverzorging, zoals een veilige warme douche of een deugddoend voetbadje.”

Lees meer over