Bert kocht gitaar op deurwaardersveiling: "Ik wil ze aan eigenaar teruggeven. Niemand heeft recht passie af te nemen"

gitaar

Bert Delvaux uit Geetbets is op zoek naar de eigenaar van een gitaar die hij op een deurwaardersveiling kocht. Hij wil ze namelijk graag teruggeven aan de man of vrouw in kwestie. “Het is geen uniek stuk maar het is wel een degelijke gitaar. Voor mij gaat het om het principe dat wanneer iemand even tegenslag heeft niemand het recht heeft om zijn of haar passie af te nemen.”

Delvaux kocht de gitaar, een ibanez type ff10, voor 24 euro op een veiling in Halen. “De gitaar kreeg een grondige poetsbeurt, een paar kleine herstellingen en een setje nieuwe snaren, net als een stemsleutel want die ontbrak. Ik weet zeker dat ze voor de eigenaar veel meer waard is en ik zal er geen boterham minder om moeten eten. Ik speel zelf ook, weliswaar als hobby, en ik heb nog altijd mijn allereerste gitaar. Die zou ik voor geen geld willen afstaan. Voor de eigenaar is dat misschien wel het laatste houvast dat hiermee werd weggenomen op een moment dat het even moeilijk ging. Ik zou ze dan ook heel graag teruggeven aan de persoon in kwestie”, vertelt Bert.

Lees verder onder de foto.

gitaar
Bert hoopt eigenaar terug te vinden

Al dichter bij het achterhalen van de eigenaar

Wie zich in het verhaal herkent kan met Bert contact opnemen via een persoonlijk bericht op Facebook maar dan moet die wel bewijzen dat het effectief zijn of haar gitaar is. “Op de gitaar staan twee stickers met een tekst op, dus degene die me kan vertellen wat dìe tekst is, krijgt van mij het instrument terug, vanzelfsprekend met de nodige discretie. Intussen weet ik al dat het om iemand uit de Hasseltse regio zou gaan, zover ben ik. Ik hoop echt dat we de persoon vinden.”