Recyclagepark in Geetbets sluit zaterdag definitief de deuren

Ecowerf

Het recyclagepark in Geetbets sluit na aanstaande zaterdag definitief de deuren. De inwoners kunnen binnenkort gebruik maken van andere mogelijkheden maar zullen dus iets verder moeten rijden om hun afval kwijt te geraken.

De gemeente kiest ervoor om in te stappen in het masterplan ‘Recyclageparken’ van EcoWerf. Daardoor kunnen inwoners vanaf dinsdag 16 april terecht op de veertien DifTar-gewichtsparken van EcoWerf. De dichtstbijzijnde zijn de parken van Kortenaken (dat opent na verbouwingen op 23 april) en Zoutleeuw. Daarnaast kunnen ze ook hun afval kwijt op het park van Limburg.net in Nieuwekerken.

Het doel is om voor alle inwoners in het EcoWerf-werkingsgebied een recyclagepark op maximaal 15 minuten rijden te voorzien. Voor inwoners van Rummen is dit niet haalbaar. Daarom is er een samenwerking gezocht met het park van de intercommunale Limburg.net. Dit park is ook een park op basis van gewicht. Je kunt ernaartoe met dezelfde voorwaarden en tarieven als op een recyclagepark van EcoWerf.”, luidt het bij Ecowerf.

Het nieuwe park in Kortenaken wordt als het ware een gezamenlijk park waar gebruikers voortaan betalen per aangeboden gewicht afval.