Week oud veulentje spoorloos verdwenen: "Gouden tip is goed voor 400 euro"

Veulen

Leen Vanderwegen (51) van zorghoeve en paardenfokkerij Sterrebornehof in Boutersem is ten einde raad. Een veulentje van een minipaardje, het was maar een week oud, is sinds zaterdag spoorloos verdwenen. “Mijn zoontje Louie van 8 is er het hart van in. Even voor de verdwijning ging ik nog met het paardje naar zijn school en mochten de kinderen een naam kiezen. Grizoute maakte een goede kans als naam.”

Hoe het paardje verdween is een mysterie. “Is het slachtoffer geworden van een vos? Geen idee maar dan denk ik dat je toch iets van sporen zou moeten vinden. Anderzijds kan iemand het ook hebben meegenomen. Het dier weegt om en bij de 6 kg en neem je makkelijk onder de arm. Hoe dan ook hebben we geen gaten gevonden in de omheining.”

Met man en macht speurde Leen, samen met haar familie en mensen van Animal Rescue vzw en Rescue Team Pajot vzw, naar het verdwenen veulen. “We kregen ook hulp van iemand met een drone, een warmtecamera en ook een speurhond werd ingezet. Op een bepaald moment dachten we iets gevonden te hebben maar ook dat spoor liep dood. Zo’n warmtecamera is supergevoelig en neemt bijvoorbeeld ook de warmte van een vogel waar. Het dier is maar een week oud en kan niet zonder zijn mama.”

Lees verder onder de foto. 

Lees gratis verder in onze app

Download gratis onze app om dit artikel verder te kunnen lezen,
beschikbaar voor Android en iOS.

Download in de App Store Ontdek het op Google Play
Veulen
Leen hoopt het veulentje alsnog terug te vinden

Paardje kost best wat geld

Dat iemand het zou meegenomen hebben is enerzijds onbegrijpelijk maar de dieren zijn best wat geld waard. “Eerder verkocht ik een veulentje voor 2000 euro. Het zijn unieke dieren en werken ook therapeutisch. Ik heb ooit iemand gehad die een trauma had opgelopen na een ongeluk en de paarden hielpen die persoon er weer bovenop. Ik hoop oprecht dat, wanneer iemand het meenam, die persoon toch wroeging krijgt en het dier terugplaatst. We hebben ook honden maar die zitten in een afgebakend gebied. Indien ze los hadden gelopen, hadden ze misschien ingegrepen. Het is een tam dier dat misschien niet bang genoeg is voor gevaren. Ik hoop dat die meegenomen is en intussen niet dood is. Hoe dan ook blijf ik hopen dat we het terug vinden of krijgen. Voor de gouden tip geef ik alvast 400 euro.”

Wie die tip heeft, kan Leen contacteren via haar website. 

Veulentje
Even voor de verdwijning nam Leen het dier nog mee naar de school van haar 8-jarige zoon Louis
Veulen
Ook een drone werd ingezet in de zoekktocht