Ook Vooruit Boutersem komt nu al met lijsttrekker, Glenn is nog maar raadslid van 2018 maar blijkbaar de rijzende ster

Vooruit

De verkiezingskoorts begint langzaam te stijgen. Nadat eerder Vooruit Diest al liet weten dat Carina Jankowski hun lijst zou trekken komt diezelfde partij ook in Boutersem nu met een naam. Huidig voorzitter Glenn Van Rillaer (37) zal in de gemeente de lijst trekken voor de partij. “Het wordt een zware uitdaging maar we zijn er klaar voor."

Glenn is geboren en getogen in Boutersem en woont, samen met zijn vrouw Liesbeth en 2 dochtertjes van 4 en 8 jaar oud, in de gemeente. Hij is al jaren actief in het lokale verenigingsleven, o.a. als bestuurslid bij voetbalclub Boutersem United. “We maakten de voorbije jaren grote stappen, intussen hebben we zo’n 30% meer leden, dat is toch niet niks.”

Op professioneel vlak begon Glenn zijn loopbaan op 18-jarige leeftijd als arbeider in een productieomgeving en heeft hij over de jaren heen de ladder beklommen, intussen werkt hij al 7 jaar als Risk Manager voor een wereldspeler in IT-toepassingen en beheert hij teams en budgetten op internationaal niveau. ”Als ik iets doe wil ik dat goed doen met een, al zeg ik het zelf, onuitputtelijke drang om de situatie, in mijn ogen, te verbeteren. Ik werd al op jonge leeftijd ploegbaas en ook dat is gelukt, ik heb er dan ook vertrouwen in. De doorslaggevende factor is, denk ik, de wil om te evolueren en door te zetten. Ik kreeg de politieke microbe ook met de paplepel ingelepeld.”

Politiek met paplepel ingelepeld

Dat laatste klopt in elk geval want Glenns grootvader Camiel was al politicus en ook zijn mama Mia Smet was 12 jaar lang schepen. “Ik begon mijn politieke loopbaan in 2018, het jaar waarin we oppositie moesten gaan voeren. Ik werd al snel voorzitter en nu ben ik dus lijsttrekker. Ik denk dat we, dankzij verschillende ingrepen zoals terug zetelen in de Jong Socialisten Hageland en inzetten op senioren, weer meer meetellen in de gemeente. Ik geloof in een goede balans tussen de ervaring van de oude garde en de ideeën van de nieuwe generatie. Sowieso is het niet makkelijk om de jongeren te interesseren  maar we hebben alles op alle gezet, we maakten hier echt een prioriteit van en als je dan slaagt in je opzet kan je een verschil maken. Ons bestuur telt intussen ook 20 leden, ook dat is iet niks”

Ook binnen de partij geloven ze in de nieuwe lijsttrekker. “Bestuursmatig liggen er veel uitdagingen op de plank. Eén van de focuspunten voor Glenn is het bevorderen van de betrokkenheid tussen de burger en het bestuur. Participatie en het verenigingsleven zijn daar belangrijke factoren in. Verder zal communicatie onder het motto doe wat je zegt en zeg wat je doet een belangrijke rol spelen in ons verkiezingsprogramma van 2024”, luidt het bij de partij.