Kunstroute brengt grote variatie aan creativiteit: 40 kunstenaars ontvangen publiek

Isapops en Eddy Verloes bij kunstwerken

Boutersem is een creatieve gemeente met heel wat actieve kunstenaars. De kunstroute wil een gemeenschappelijk platform bieden aan deze kunstenaars. Zo krijgt het publiek de kans om thuis bij de kunstenaars kennis te maken met hun werk. Iedereen kan zelf zijn route uitstippelen en van de ene locatie naar de andere wandelen, fietsen of rijden. Dit kan op zaterdag 1 en zondag 2 oktober telkens tussen 11 uur en 18 uur, met overal gratis toegang.

De kunstenaars bevinden zich in hun atelier of in een gedeelde locatie. Dit jaar nemen 40 individuele kunstenaars deel aan Kunstroute Boutersem, en ook de afdeling Boutersem van Artienen is weer van de partij. Het gaat om de vierde editie van de kunstroute die o.a. door corona uitgesteld werd.

“We hebben enkele gedeelde locaties zoals de kerken van Butsel, Roosbeek, Magazijn De Snoek en de Broeikas. Maar ook op die locaties zijn maar telkens 2 of 3 kunstenaars te bezoeken. We zijn blij dat we dit jaar weer een kunstroute kunnen organiseren”, zegt schepen voor Cultuur Bart Dusart. Het gaat om de vierde editie van de kunstroute die o.a. door corona uitgesteld werd.

Wij geven hier een greep uit het aanbod. Zo zijn er schilderwerken van Stefanie Hulpiau, die meestal vertrekt vanuit de waarneming of een foto, fotografie door kunstfotograaf  Eddy Verloes, schilderwerk van Ruth Berger en Viviane Beuckels.

Arlette Biesemans brengt alligrafie, zoveel meer dan alleen maar woorden op papier, Fred Boffin brengt kunst op bruut papier, en Grata Cartois aquarellen. Isabelle De Beul, ofwel  Isa pops brengt een fantasiewereld doordrenkt met emoties, humor, leuke composities en lichtheid om een glimlach op ieders gezicht te toveren.

Op https://www.facebook.com/Kunstroute-Boutersem vind je alle deelnemende kunstenaars, dus 41 in totaal, te veel om ze allemaal op te noemen.

Via de webpagina van de gemeente https://www.boutersem.be/file/download/ kan men de affiche downloaden evenals een plannetje met alle deelnemende kunstenaars.

Lees meer over