Jonas, Max en Bram mogen niet starten in zeepkistenrace Francorchamps: rijdend wc was blijkbaar onveilig

5 september 2022 | 12u22 | Gepost door christian.henn…
De drie vrienden met hun afgewerkte zeepkist

Bram Decoster, Max Musyck en Jonas Zegers wilden het voorbije weekend meedoen aan een iconische zeepkistenrace, op het circuit van Spa –Francorchamps. Deze race werd na vijf jaar afwezigheid nog eens georganiseerd door Redbull. Bij de technische controle op het racecircuit kregen de vrienden het verdict: hun zeepkist was niet veilig genoeg, dus deelname geweigerd.

“Voor je mag deelnemen is er een technische controle en daar bleek onze zeepkist niet veilig genoeg. Zo werd er maar op 1 wiel geremd, het stuur was te los en de wasbak vormde een gevaar, volgens de organisatie. Dat er over twee wielen moet geremd worden staat nochtans niet in het reglement. Jammer dat ons dat niet eerder werd gezegd. Er kwam nochtans iemand van Red Bull bij ons kijken, maar dat was geen technisch controleur. Nu waren we ter plaatse, maar we mochten niet starten”, zucht Jonas Zegers.

De drie vrienden zijn ontgoocheld. Het gaat om Max Musyck, afkomstig uit Bevekom, maar nu inwoner van Leuven en piloot in het dagelijkse leven,  Bram Decoster uit Neervelp student burgerlijk ingenieur, en Jonas Zegers uit Boutersem een informaticus. Ze maakten een WC op wielen als zeepkist. Daar hoord ook nog een lavabo bij, wc-rolletjes, luchtverfrisser en een wc-borstel als handrem. Maar ze mochten dus niet starten.

“We geven toch niet op en gaan zeker deelnemen bij een volgende editie. Probleem is dat Red Bull die race blijkbaar maar om de 5 jaar in België organiseert. We hebben dus nog tijd genoeg om te bezinnen”, aldus Jonas.

Lees meer over