Tiense brandweer organiseert fuif, opbrengst gaat naar familie overleden collega's en zwaargewonde brandweerman

Brandweer Tienen

Dat brandweerlui niet alleen mensen uit de nood helpen maar ook een stevig feestje kunnen bouwen bewijzen die van de vriendenkring Brandweer Tienen jaarlijks met hun traditionele fuif. Door de coronamaatregelen kon het feest 2 jaar lang niet doorgaan maar nu mag het weer. Op zaterdag 21 mei komen ze met Night On Fire 3.1, de opbrengst gaat naar de nabestaanden van 2 brandweerlui, die in 2019 overleden bij een brand, net als naar een andere collega die toen zwaar gewond geraakte.

In augustus 2019 overleden 2 brandweerlui van het korps Heusden-Zolder, met name Chris Medo (42) en Benni Smulders  (36), bij een brand in een groot leegstaand gebouwencomplex langs de Koolmijnlaan in Beringen, een derde geraakte daarbij zwaargewond. Recent nog werden vier verdachten in deze zaak opgepakt.

“Het ging om een grote brand. De exacte details kennen we niet, maar we weten dat het een doolhof van kamers was, door de rook kan je snel gedesoriënteerd geraken. Toen gebeurde er een flash-over, dat is een fenomeen waarbij hete rookgas overslaat naar vol vuur. Alle brandbare materialen vatten vuur, als brandweerman heb je dan weinig kans om het er levend vanaf te brengen”, vertelt brandweerman Sam Tollet (38).

Lees meer onder de foto. 

Fuif brandweer
Opbrengst gaat naar familie van overleden collega's en zwaar gewonde brandweerman.

Belofte maakt schuld

De brand brak uit net na de jaarlijkse fuif van het Tiense korps. “De opbrengst van dat jaar was al beloofd aan de Bram’s foundation, een vereniging die jongeren met een psychische kwetsbaarheid helpt, en we besloten om de winst van de volgende fuif te schenken aan de familie van de nabestaanden en aan onze zwaargewonde collega. Door de coronamaatregelen konden we vervolgens 2 jaar lang niets organiseren maar nu het weer mag gaan we onze belofte waar maken.”

Vorige edities leverden één à tweeduizend euro op. “Deze keer mikken we op drieduizend euro. We hopen dat iedereen zin heeft om eens goed uit de bol te gaan na de coronaperikelen. “

Lees verder onder de foto. 

Fuif brandweer
Schoon volk speelt ten dans.

Gratis pendeldienst

De fuif gaat door in Hangaar 44 in Glabbeek ( Steenbergstraat 44) en op de affiche staan best wat grote namen, zo spelen 2 Fabiola, M.I.K.E. Push (hij komt speciaal over uit Amerika om zijn ding te doen), Yves Deruyter en Jan Vervloet (Fiocco en zowat de vaste waarde) ten dans. 

De gemeente Glabbeek en de vriendenkring Brandweer Tienen zorgen voor gratis feestbussen die pendelen tussen de feestlocatie en de Grote Markt van Tienen, er is een bus elk uur van 21 uur tot 5.30 uur.

Meer informatie vind je op de website waar je ook tickets kan bestellen, die kosten 16 euro, een zuipkaart betaal je 25 euro en daarvoor krijg je 12 bonnetjes.

Lees meer over