Paul maakte unieke foto van de zonsverduistering

Zonsverduistering
De gedeeltelijke zonsverduistering afgelopen week kon velen in ons land boeien, zo ook in het Hageland.
Paul Van Den Eynde (66) uit Tienen was één van hen en hij slaagde erin om een prachtige foto van het fenomeen te maken. En dan te bedenken dat hij er vooral twee elastiekjes voor nodig had.

Paul, een hobbyfotograaf, had tot nog toe geen zonsverduistering gefotografeerd maar wilde het nu eens proberen. “Een amateurfotograaf zou ik mij niet durven noemen, het is eerder een hobby. Meestal haal ik dieren, insecten of landschappen voor mijn lens, eigenlijk ben ik vooral een liefhebber van mooie dingen, en deze keer wilde ik eens iets anders proberen.”Ik heb geen photoshop of computer dus achteraf nog zaken aanpassen zit er niet meteen in. Ik gebruikte 5 oude kleurenfilters die ik met elastiekjes op mijn lens vastmaakte. Vervolgens was het spelen met het contrast en de belichting. Ik maakte deze foto toen de verduistering op haar hoogtepunt was, zo rond 12.19 uur, en ik moet toegeven dat ik best trots ben op het resultaat.”

De foto circuleert intussen op sociale media en ook Noodweer.be deelde de foto van Paul. “Vorig jaar mocht ik met pensioen en toen wilde ik een cursus fotografie gaan volgen en me lid maken van een fotoclub maar door het coronabeestje kwam daar voorlopig weinig van terecht. Wat niet is, kan nog komen he”, lacht hij besluitend.

Lees meer over