Netwerk cultuur Tienen realiseert videofilm over Tweede Wereldoorlog

11 oktober 2021 | 21u03 | Gepost door rik.poulman@te…
Bevrijding

Het netwerk cultuur en de dienst cultuur Tienen tonen op woensdag 20 oktober de video “Wereldoorlog II, bezetting en bevrijding van Tienen en het Hageland”. De makers raadpleegden verschillende getuigen en documentatie over het onderwerp. (Foto’s: HHD/Leyssens)

De Tweede Wereldoorlog heeft ook in Tienen en het omliggende Hageland zware wonden achtergelaten. Deze video is een meer dan verdienstelijk werkstuk om deze verschrikkelijke periode voor het nageslacht te bewaren.

Lees verder onder de foto
duitse soldatn

“Voor de samenstelling hebben wij heel wat gesprekken kunnen voeren met onder meer stadsgids Gilbert Declercq, dr. Paul Kempeneers, voormalig leraar, journalist en voorzitter van de Stedelijke Musea Tienen Herman Vanclooster, Marcel Schotsmans, Gui Nijs en anderen”, aldus Laurent Dewael, voorzitter netwerk cultuur. “Daarnaast konden wij beschikken over gedrukte bronnen zoals de werken van Pieter Dewever en dr. Luc Vandeweyer over dit onderwerp. Zeker mogen ook niet de talrijke verenigingen van ons netwerk niet worden vergeten die hun bijdrage leverden.”

Lees verder onder de foto
WOII

De projectie van de video vindt plaats op woensdag 20 oktober om 19 u. in de theaterzaal van de Kruisboog. Om organisatorische redenen wordt gevraagd om vooraf in te schrijven via laurent.dewael@gmail.com.

WOII II

Lees meer over