Je kan nooit te vroeg beginnen aan een goede kerst, in Tienen doen ze dat nu al

26 juli 2021 | 21u14 | Gepost door rik.poulman@te…
kerstboom
Binnenkort is het weer kerstmis, moeten ze in Tienen gedacht hebben, ook al is de echte zomer nog niet eens echt begonnen. In de suikerstad smeden ze nu al plannen om de perfecte kerstboom te vinden. U fronst de wenkbrauwen? Dat deden wij ook en dus gingen we op zoek naar tekst en uitleg.

Tijdens de periode van eindejaar is Tienen altijd in een gezellige sfeer gehuld. Ook dit jaar zal er op de Veemarkt en Grote Markt een mooie kerstboom pronken. Heb jij een exemplaar tussen 10 en 20 meter hoog in je tuin staan dat je liever kwijt dan rijk bent? Geef een seintje.

Voor de Grote Markt zoekt de groendienst een boom met een hoogte van 15 tot 20 meter. Op de Veemarkt komt een exemplaar van 10 tot 15 meter hoog. De bomen mogen maximum op een afstand van 25 meter van de openbare weg staan, zodat ze met een kraan kunnen worden opgetakeld.

Meen je dat jouw exemplaar in aanmerking komt? Contacteer de groendienst via een mailtje naar tim.kempeneers@tienen.be. De dienst komt altijd eerst ter plaatse een kijkje nemen.

Lees meer over