Lijst van burgemeester Beeken hoeft niet te rekenen op CD&V

Tielt-Winge

CD&V sluit zich alvast niet aan bij de lijst waarmee huidig burgemeester Rudi Beeken (Open Vld) naar de kiezer wil trekken bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen in 2024. Dat laat schepen Jan Loddewykx weten.

“We merken dat de verkiezingskoorts toeneemt.  We werden door de burgemeester ook bevraagd om sterke figuren aan te leveren om een kopstukkenlijst te maken. Vanuit CD&V lieten we de burgemeester al eerder weten dat we passen voor zijn kopstukkenlijst.  We zijn nog volop bezig met de uitvoering van ons huidige programma en willen ons, in voorbereiding naar de volgende verkiezingen, vooral op de inhoud focussen”, zeggen ze bij de partij.

Naar eigen zeggen is voor hen het verbinden van kopstukken, om een gegarandeerd kiesresultaat te krijgen, allerminst een prioriteit.  “De inhoud is dat des te meer, als de peilingen ons iets leren, dan is het dat wel.  Het vertrouwen van de burger in de politiek herstellen we niet door hun monddood te maken met een kopstukkenlijst.”

De partij zegt wel open te staan voor wat zij noemt constructieve - en inhoudelijke samenwerkingen, nu en in de toekomst.

Lees meer over de plannen van burgemeester Beeken via deze link en ook hier vindt u nog een artikel over zijn project. 

Lees meer over