Burgemeester, die eigen partij begint, zoekt partners, VOORUIT is eventueel een optie

Beeken

Nog maar net liet burgemeester van Tielt-Winge Rudi Beeken (Open Vld) weten dat hij met een eigen partij naar de kiezer wil stappen, met een programma los van de nationale politiek waarbij iedereen mag meedenken over een goed piste voor de gemeente, of er is al alweer nieuws te rapen in de gemeente. Beeken begon namelijk gesprekken met CD&V, SAMEN/VOORUIT en N-VA om te kijken wat de toekomst kan brengen, concrete afspraken zijn er nog niet maar de burgemeester wil kijken of er eventuele samenwerkingsverbanden mogelijk zijn.

Dinsdag 10 mei maakte Beeken bekend om met een eigen partij naar de kiezer te trekken.  “Het enige wat mij interesseert is mensen aan te trekken die het goed voor hebben met de gemeente, van welke strekking ze zijn, speelt eigenlijk geen rol, zolang we dezelfde ambities hebben om de gemeente beter te maken. Lokaal moet je niet aan nationale politiek willen doen, de belangen liggen anders. Wanneer je plaatselijk de nationale politieke breuklijnen wil blijven volgen, dan wordt dat, volgens mij,  een doodgeboren kind.”

VOORUIT heeft interesse

Fons Lemmens van Vooruit is alvast geïnteresseerd en wil best praten: “Het initiatief van de burgemeester klinkt goed en wij gaan het gesprek zeker aangaan, ook al liggen onze werelden ver uit elkaar. We hebben destijds immers al goed samengewerkt met Open Vld.”.

Beeken gelooft dat hij meer mensen kan lokken voor het programma van zijn vernieuwde partij. “Mijn huidige partij heeft al jaar en dag ruim 30% van de kiezers aan haar kant, maar ik denk dat we meer mensen kunnen overtuigen. Wat mij echt stoort is dat je, wanneer het op onderhandelingen aankomt, met een koerspaard, dat is jouw programma, naar binnen gaat, en buiten komt met een steenezel, de deal. Ik ga dan liever binnen met een Brabander, als ik daar ook mee buiten kan komen. Kortom, ik denk echt dat we beter kunnen doen, Tielt-Winge heeft daar recht op, met welke spelers maakt eigenlijk niet uit, zolang het mensen zijn die deze gemeente willen doen groeien. Welke ideologie je ook koestert, als die aanleunt bij de onze en je doel is om de gemeente beter te maken, kunnen we praten. We kunnen beter als landelijke gemeente groter worden dan aansluiten bij Aarschot, ook het fusiedebat is dus belangrijk”, besluit Beeken.

CD&V liet al weten niet geïnteresseerd te zijn om in dit avontuur mee te stappen. 

Lees gratis verder in onze app

Download gratis onze app om dit artikel verder te kunnen lezen,
beschikbaar voor Android en iOS.

Download in de App Store Ontdek het op Google Play

Lees meer over