Tielt-Wingse burgemeester begint eigen partij, vraag is wie nog aansluit?

Beeken
Burgemeester van Tielt-Winge Rudi Beeken (Open Vld) komt bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen op met een eigen lijst. Welke naam de partij krijgt, is nog niet duidelijk maar Beeken neemt het initiatief  en wil zo beter doen voor de gemeente. "Ik wil mensen betrekken bij hetgeen er te gebeuren staat tussen 2025 en 2030."

Beeken is al burgemeester sinds 2013 voor Open Vld maar wil nu dus met een eigen partij naar de kiezer trekken. "Wie mee wil nadenken over hoe de gemeente er zal uit zien de komende jaren kan zich beter bekend maken. We werken rond vier werkgroepen met name het sociaal beleid, de omgeving, vrije tijd en de ondersteunende diensten."

De burgemeester denkt over de partijgrenzen heen. "Ik ga ervan uit dat zij die mee willen denken zich kenbaar zullen maken. Als er genoeg interesse is, kunnen we ook met een neutrale lijst naar de kiezer trekken. Ik ben alvast niet van plan om de gemeente te besturen met een donkerblauwe lijst.Ik heb mijn idee maar ik sta zeker open voor andere meningen en ik wil zeker in overleg gaan. Een burgemeester is er voor iedereen, vandaar dat ik ook iedereen wil betrekken die mee wil nadenken over de toekomst van onze gemeente en over hoe we Tielt-Winge beter kunnen maken."

Volgens Beeken hoeft de nieuwe partij niet meteen een afscheuring te zijn van de bestaande Open Vld. "De kans bestaat dat de partij hierin mee stapt. Ik ben ook niet ontevreden over de partij, wel integendeel. Ik wil gewoon op zoek gaan naar mensen met goede ideeën, los van elke ideologie. Het doel is te vertrekken van ideeën, niet van een of andere politieke lijst."

Benieuwd welke andere partijen hij kan aantrekken, volgens de geruchten zijn er wel geïnteresseerden. 

Lees meer over