Voorlopig mobiele skate-installaties, eigenaar van skatewinkel droomt van beloofde nieuwe infrastructuur

Skatepark
Velen hadden meermaals kritiek op het gebrek aan een deftige skate-infrastructuur in Scherpenheuvel-Zichem maar de stad komt nu met mobiele toestellen die toch al voor enige beterschap zorgen. Voortrekker en eigenaar van skateshop Level 8 in de stad, Bart Waegemans (53), is daar alvast blij mee maar hoopt vooral dat de stad haar belofte houdt en een nieuwe skatepark bouwt tegen eind 2O22. "Die plannen zijn er inderdaad en maken deel uit van een groter geheel om heel de site aan de Eggersberg op te waarderen", luidt het bij burgemeester Manu Claes (CD&V).

De mobiele toestellen staan vanaf maandag 26 juli op hun eerste locatie in Schoonderbuken. Het skatepark bestaat uit vijf toestellen en is tot en met 31 augustus daar te vinden, nadien worden de toestellen verplaatst naar een andere locatie.

De stad probeert om de toestellen telkens twee maanden op dezelfde locatie te laten staan, daarna verhuizen ze naar een andere plek.  “De volgende locaties liggen momenteel nog niet vast, maar worden bekendgemaakt via de sociale mediakanalen van de jeugddienst en de website van de stad”, zegt schepen van Jeugd Inne Pauwels (CD&V en te zien op bovenstaande foto).

Volgens de schepen komt de stad hiermee tegemoet aan de vraag om in de verschillende deelgemeentes een lokale skate-infrastructuur ter beschikking te stellen. “De toestellen kunnen gemakkelijk verplaatst worden, waardoor meerdere deelgemeenten aan bod kunnen komen.”

Lees verder onder de foto.

Den Egger
Volgens sommigen voldoet de huidige infrastructuur niet meer maar burgemeester Claes belooft beterschap.

Mooi maar er is nood aan nieuw skatepark

Bart Waegemans is eigenaar van een skatewinkel en aanhoort het nieuws met gemengde gevoelens. “Enerzijds ben ik hier heel blij mee, anderzijds vraag ik mij af of ze het geld niet beter hadden besteed aan een nieuw skatepark waar de stad echt behoefte aan heeft. In april keurde de gemeenteraad de aanleg van een nieuw park principieel al goed, het zou moeten gerealiseerd zijn eind 2022 maar er moet nog veel gebeuren. We zijn in blijde verwachting.”

Burgemeester Manu Claes (CD&V) bevestigt alvast de plannen om een nieuw skatepark aan te leggen tegen die tijd op de site van het voormalig zwembad ter hoogte van de Eggersberg. “Daar zijn we ook een BMX-parcours aan het aanleggen. We zijn nog bezig met het aankopen van een aantal gronden van de Kerkfabriek maar het plan is inderdaad om daar onder andere ook een nieuw skatepark te realiseren.

Lees meer over