Scherpenheuvel-Zichem start ook dierenvoedselbank op

Dierenvoedselbank Scherpenheuvel-Zichem

Het lokaal bestuur van Scherpenheuvel-Zichem en Voedselbank Sint-Vincentius slaan de handen in elkaar en zorgen nu ook voor een bedeling van dierenvoeding. Zo zorgen ze er samen voor dat geen enkel persoon of dier honger moet lijden wanneer dat vermeden kan worden.

Er bestaan reeds goede samenwerkingsverbanden tussen het lokaal bestuur van Scherpenheuvel-Zichem en de reeds bestaande voedselbank Sint-Vincentius in Zichem. De bedeling van voedselpakketten gebeurt er op zeer efficiënte en strikt vertrouwelijke wijze.

De stad vond het dan ook gemakkelijker om bij het huidige gamma ook dierenvoeding bij op te nemen dan aan te sluiten bij een ander en zelfs intergemeentelijk project. De vrijwilligers die meewerken aan de voedselbank blijken alvast enthousiast om ook dieren in hun noodzakelijke voedingsbehoeften te voorzien en dierenvoeding te verdelen aan

Scherpenheuvel-Zichem stapt dus niet in het partnerschap waarbij Aarschot, Tielt-Winge en Diest samen een dierenvoedselbank realiseren. Scherpenheuvel-Zichem was initieel betrokken als mogelijke partnergemeente maar opteerde na een aantal overlegmomenten om uit het project te stappen.

“Uiteraard juichen we het partnerschap van de omliggende gemeenten toe. Het is een goede zaak dat we meer en meer samenwerken rond dierenwelzijn. Daar willen wij ons in de toekomst voor blijven engageren. Toch leek het voor onze gemeente een betere keuze om een lokale dierenvoedselbank te realiseren. Zo staan we dichter bij de burger en kunnen we dat op een laagdrempelige manier aanbieden”, zegt schepen voor dierenwelzijn Lieve Renders.

Doneren van voeding

Tot op heden doneren 3 winkels dierenvoeding aan de voedselbank. Extra bijdragen worden uiteraard gewaardeerd. Wie (dieren)voeding wil schenken aan de Voedselbank, mag contact opnemen met Francois Thielens via het nummer 0476 22 92 18

“We moedigen solidariteit voor zowel mens als dier zo veel mogelijk aan bij onze mensen. We willen actief werken aan een toekomst waar geen enkel persoon of dier honger moet lijden wanneer dat vermeden kan worden.”, besluit schepen Renders.

Lees meer over