Scherpenheuvel-Zichem heeft vierde troostplek

Troostplek

Op het Geuzenkerkhof in Zichem, aan de Maagdentoren, werd op 31 oktober een nieuwe troostplek ingehuldigd. In totaal zijn er in de stad nu vier dergelijke plekken.

Geïnspireerd door de campagne PlantTroost van Ferm nam Scherpenheuvel-Zichem destijds het initiatief om een aantal troostplekken te installeren. “Een troostplek is een groen plekje dat voor iedereen toegankelijk is en speciaal werd ingericht als plaats waar mensen naartoe kunnen komen om tot rust te komen, om troost te zoeken in de stilte en even tijd te nemen om te verpozen en bezinnen”, legt schepen van Welzijn Marie-Jeanne Hendrickx (CD&V) uit.

De nieuwe troostplek werd ingehuldigd met een muzikaal intermezzo, aangevuld met troostende verhalen. “Het uur dat dat we wonnen op deze dag, dank zij het winteruur, gaf ons de kans om even stil te staan, even te vertragen en de tijd te nemen voor troost en bezinning”, besluit Hendrickx

Eerder installeerde stad al troostplekken aan de oude Eik in Kaggevinne, GC. Den Egger in Scherpenheuvel, het Mariapark in Averbode en nu dus op het Geuzenkerkhof in Zichem (Gashuispad, naast het Tolhuis aan de Markt 2, in Zichem).